Спа

Съкращението SPA означава Sanus Per Aquam или Здраве чрез вода. Днес има много варианти за спа програми - процедури с минерална, морска вода или водорасли, подводни масажи и ароматотерапия и др. По целият свят се използват разнообразни SPA процедури, в страната на изгряващото слънце предпочитат масаж шиацу и водорасли, а в други части на Азия - турска парна баня. В някои части на света наблягат на калните бани или на гмуркането в ледени води.

SPA центровете, от своя страна, са част от съвременната wellness култура. Те са предназначени за здрави хора, които желаят да се освободят от напрежението и стреса, да се отпуснат, да възстановят вътрешното си равновесие, да посветят няколко дни или часове на грижи на своето тяло. Минералната вода е част, но не е задължителен участник в SPA  терапиите. Общото за всички тях е отсъствието на всякакви синтетични продукти - минерални масла,  консерванти, оцветители. Използват се само съставки с напълно натурален произход. Днес SPA центровете са предпочитано място за отмора и разкрасителни процедури.

Най-често срещаните процедури предлагани в SPA центровете са:

-Хидротерапия - топлата вода (особено минералната) отпуска тялото, подобрява кръвообръщението, стимулира процеса на дезинтоксикация. Във водата се прибавят различни масла, соли и билкови екстракти.

-Таласотерапия - с морска вода, ускорява обмяната на веществата и засилва имунитета.

-Бани - тук се включват парната баня, сауната, лакониумът (прилича на сауна с температура около 60°).

Топ продукти
Ампула PAR 56 Ампула PAR 56
виж опции
Известия
 Email:

Tyxo.bg counter